Home » Vakantiebeurs » Nieuws » Fietsen en stedentrips in dichtbij nedersaksen

Fietsen en stedentrips in dichtbij Nedersaksen

Grootste deelstaat Noord-Duitsland prominent op Vakantiebeurs

donderdag 22 december 2011

Met meer dan een miljoen overnachtingen is de Nederlandse toerist veruit de belangrijkste buitenlandse gast in de noordelijke Duitse grensregio Nedersaksen. Samen met het Weserbergland en 'Die 9 Städte' toont TourismusMarketing Niedersachsen daarom zijn zeer gevarieerde toeristisch aanbod uitgebreid aan bezoekers van de Vakantiebeurs.

vakantiebeurs duitsland nedersaksen
Fietsers bij de vuurtoren van Pilsum: © TourismusMarketing Niedersachsen GmbH, foto Thorsten Krüger

'Fietsland Nedersaksen' is in 2012 het motto waarmee Nedersaksen, de grootste deelstaat van Noord-Duitsland, fietsliefhebbers uitnodigt te komen genieten van meer dan 13.000 kilometer fraai aangelegde en goed aangegeven (ook GPS) fietsroutes. Jong en oud, recreatieve en sportieve fietsers, individualisten, groepen en gezinnen vinden hier de ideale fietsroute.

Bett und Bikes
Zee, strand, heide, moerassen, weidse vergezichten, pittoreske dorpjes en een uitdagend heuvel- en berglandschap bieden fietsende ontdekkingsreizigers alles wat hun hart begeert. Gastvrije 'Bett&Bikes', hotels, pensions, cafés en restaurants zorgen voor ontspanning en inspiratie. In veel regio's worden transport- en shuttleservices aangeboden (bijvoorbeeld 'Bahn&Bike). Een aantal regio´s, zoals het Weserbergland, zet sterk in op de e-bike.'Website en nieuwe fietskaart
Veel informatie, routes, bezienswaardigheden en tips over de uitnodigende en veelzijdige deelstaat Nedersaksen zijn te vinden op de onlangs gelanceerde interactieve Duitstalige website www.radland-niedersachsen.de en op de hagelnieuwe, actuele Nederlandstalige fietskaart 'Fietsland Niedersachsen'. In de loop van 2012 is de fietsrouteplanner volledig operationeel. Die geeft de vakantiefietser de mogelijkheid comfortabel van achter de computer zijn hele route van adres naar adres te plannen.

Stedentrips
De steden in Nedersaksen worden steeds populairder als vakantiebestemming voor een (lang) weekend. De korte reisafstand en uitstekende bereikbaarheid, zowel met de auto als het openbaar vervoer, zorgen voor een groeiend aantal stedentrips. Van de Noordzee via de heidelandschappen van Lüneburg tot aan de Harz zijn er talrijke interessante en bezienswaardige historische binnensteden, bruisende metropolen en bedrijvige havensteden te ontdekken.

Wereldfaam
In het gastvrije Nedersaksen is het aanbod groot en vind je UNESCO werelderfgoed naast levendige stadskernen, maar ook fascinerende architectuur. Bovendien worden hier producten gemaakt, zoals bijvoorbeeld Jägermeister, duitsland osnabruck la viedie wereldberoemd zijn, óók in Nederland. Liefhebbers van romantische stadjes kunnen hun hart ophalen, bijvoorbeeld in de rattenvangerstad Hamelen, zoutstad Lüneburg of het bekende Goslar in de Harz.

Foto: Driesterrenrestaurant La Vie in Osnabruck in Kerstsfeer. Klik op de foto voor een culinaire review

Shoppen, gastronomie, cultuur
Steden als Hannover, Oldenburg en Osnabrück zijn een uitstekende keuze voor een weekendje winkelen gecombineerd met museumbezoek. En inmiddels heeft Nedersaksen met 'La Vie' in Osnabrück van de veel geprezen sterrenchef Thomas Bühner en 'Aqua' in Wolfsburg ook nog eens twee restaurants met drie Michelin-sterren. Leuk voor een mooie gastronomische afsluiting van een gezellig uitstapje over de grens.

Vakantiebeurs
Op de Vakantiebeurs is het toeristische aanbod uit Nedersaksen van 11 t/m 15 januari te vinden op de grote Duitsland-presentatie in hal 9. Daar zijn ook andere populaire toeristische trekkers aanwezig, zoals de Harz, de Autostadt uit Wolfsburg en 'Geheim over de Grens', met onder meer het Osnabrücker Land, het Emsland en de Grafschaft Bentheim.

Internet: www.vakantieland-nedersaksen.nl