Home » Vakantiebeurs » Nieuws » Denemarken in 2012 terug op vakantiebeurs

Denemarken in 2012 terug op Vakantiebeurs

Warm 'Godmorgen' welkom met 'hygge', Lego en veel lekkernijen

woensdag 14 december 2011

Na jaren van afwezigheid keert Denemarken in 2012 terug op de Vakantiebeurs. 'Wij wilden die unieke kans om direct in contact te komen met onze toekomstige bezoekers niet langer missen', verklaart directeur Mathilde Henriques-Nielsen van VisitDenmark in ons land deze stap.


111214_denemarken_vakantiebeurs_park Mols Bjerge.jpg
Beeld van de prachtige natuur in het nationaal Park Mols Bjerge in de natuurschone 'neus' van het door de Nederlandse toerist zeer geliefde Jutland.

VisitDenmark is de officiële toerismeorganisatie van Denemarken en is van 11 t/m 15 januari met diverse partners aanwezig op de Vakantiebeurs. Bezoekers kunnen op de stand in Hal 10 (B044) terecht voor informatie over een vakantie in het Deense eilandenrijk. Daarnaast zijn er Deense lekkernijen te koop en dagelijks prijzen te winnen. Op woensdag en donderdag kunnen kinderen naast de Denemarken-stand met LEGO spelen.

Thuis-van-huis gevoel
Mathilde Henriques stelt persoonlijk contact met toekomstige bezoekers van het Deense eilandenrijk zeer op prijs. 'Ik weet dat mijn land veel Nederlanders aanspreekt, vooral  vanwege de kleinschaligheid en authenticiteit. Nederlanders kunnen zichzelf zijn in Denemarken, ze voelen zich er welkom, vrij en thuis, terwijl ze zich toch in een duidelijk andere omgeving bevinden. Al op de Vakantiebeurs geeven we ze daarom een beetje thuis-van-huis-gevoel. Zodat ze weten dat ze welkom zijn, niet alleen op de stand, maar straks ook in Denemarken'.
 
'Godmorgen'
Denen houden van gezelligheid (‘hygge’). Beursbezoekers die meteen bij aankomst in de Jaarbeurs (ingang oost) een speciale VisitDenmark-beker weten te bemachtigen, worden tussen 10-12 uur op de stand verrast met een extra warm welkom voor een gezellig begin van de beursdag. Er is dagelijks een beperkt aantal bekers voor dit spoeciale Deense welkom beschikbaar.111214_denemarken_vakantiebeurs_hotel Legoland.jpgLekkernijen en LEGO
Op de stand zijn diverse Deense lekkernijen te koop, waaronder drop (Lakrids by Johan Bülow), honing (Dansk Honning), boterkoekjes (Kelsen), caramelfudge (Karamelleriet), chocola (Anthon Berg) en appelsap (Guldborgsund). 

Foto: Hotel Legoland in Billund is net zo beroemd en populair als bij ons het Eftelinghotel 

Familiepark
Op woensdag 11 en donderdag 12 januari kunnen kinderen op een flinke ruimte naast de Denemarken-stand met LEGO komen spelen. Medewerkers van Arke informeren ondertussen over Legoland Billund Resort en het beroemde Familiepark Legoland.

Kinds Vakantieaanbieder
Lelogland Billund Resort is genomineerd voor de 'Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award 2012’, die woensdag 12 december wiordt uitgereikt. Legoland Billund Resort bestaat uit het familiepark Legoland, Hotel Legoland, vakantiepark Lalandia en het nabijgelegen safaripark Givskud Zoo. Het ligt in het Billund in het zuiden van Denemarken, op een dagje rijden vanaf Nederland. 

Wedstrijden en acties
VisitDenmark houdt samen met de partners op de beurs dagelijks wedstrijden en acties waarbij diverse prijzen te winnen zijn. Partners op de beurs zijn: Djursland: de natuurschone ‘neus’ van Denemarken In het oosten van Jutlandmet o.a.Nationaal Park Mols Bjerge, waarin het heerlijk fietsen is; de veelzijdige oude koningsstad Viborg in Midden-Jutland; het Dansk Feriebus Bookingburo (DFB) - Dé Denemarken Vakantie Specialist DFB (Dansk Feriehus Bookingburo); Vakantiepartner Denemarken, o.a. verhuurder van (particuliere) vakantiehuizen:

Internet:
- www.visitdenmark.nl/vakantiebeurs
- www.vakantiebeurs.nl